Bel ons: 030 - 677 21 06

Mechanische ventilatie specialist in De Meern, Vleuten, Utrecht e.o.

Nieuwbouwhuizen zijn voorzien van goede isolatie, waardoor er van natuurlijk ventileren nauwelijks sprake meer is. Dit is echter wel belangrijk ter voorkoming van vocht-, schimmel- en gezondheidsproblemen. Een veel toegepaste methode is het plaatsen van ventilatieroosters in combinatie met mechanische ventilatie. Echter realiseert een warmteterugwin-unit meer comfort en energiebesparing. Welk type ventilatie geschikt is voor uw woning of bedrijf vertellen we u graag tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Bovendien zorgen we voor een professionele installatie in de regio De Meern, Vleuten, Utrecht, Maarssen, Woerden, Zeist, Nieuwegein, IJsselstein en Houten.

Mechanische ventilatie

Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt de gehele dag voor het afzuigen van de badkamer, toilet en keuken. Schone lucht wordt toegevoerd door middel van openstaande ramen en ventilatieroosters. Het is wel belangrijk dat het systeem goed onderhouden wordt. Wanneer dit niet het geval is, zal de lucht te weinig ververst worden waardoor schimmel- en vochtproblemen ontstaan. Daarnaast voorkomt regelmatige reiniging capaciteitsverlies van het systeem. Van Schaik zeer bekwaam in het reinigen van uw ventilatiekanalen. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Warmteterugwin-unit (WTW)

Een WTW-unit voert vervuilde lucht af en zorgt tevens voor de toevoer van frisse lucht. De warmte uit de afgevoerde lucht wordt gebruikt voor de verwarming van de buitenlucht voordat het uw woning binnen komt. Zo kunt u onbeperkt ventileren zonder veel energieverlies.

Offerte aanvragen

Wilt u meer weten over mechanische ventilatie of warmteterugwinning? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak of voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte. De installatie verzorgen wij met de grootste vakkundigheid in de omgeving van De Meern, Vleuten, Utrecht, Maarssen, Woerden, Nieuwegein, Zeist, IJsselstein en Houten.

Terug naar overzicht
Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...