Bel ons: 030 - 677 21 06

Temperatuurregeling

Veel woningen zijn voorzien van een kamerthermostaat. Deze meet de ruimtetemperatuur, schakelen de cv-ketel aan of uit of laten in modulerende uitvoeringen de ketel hoger of lager branden. U heeft daarbij de keuze uit handbediende, programmeerbare of slimme thermostaten.

Slimme thermostaten

Steeds vaker kiest men voor een slimme thermostaat. Deze is onder andere eenvoudig via uw tablet of smartphone vanaf een afstand te bedienen. Wij werken met de slimme thermostaten van onder andere Honeywell en Nefit. 

Weersafhankelijk regelen

Een weersafhankelijke regeling biedt extra wooncomfort. Deze regeling stuurt de cv-ketel aan op basis van de buitentemperatuur. Wanneer het ècht koud is, dan laat deze de brander aangaan tot een hoge watertemperatuur bereikt is, bij zacht weer is een lage watertemperatuur voldoende.

Zolang er in de woonkamer een thermostaat gemonteerd is die de cv-installatie regelt aan de hand van de temperatuur in de woonkamer, kan de temperatuur in de overige vertrekken nooit onafhankelijk daarvan geregeld worden. Dat is wel mogelijk met een volledig weersafhankelijke regeling. Met een schakelklok bepaalt u de wanneer de installatie normaal of verlaagd draait. Met de radiatorthermostaten kan de temperatuur in elk vertrek onafhankelijk van de andere vertrekken geregeld worden.

Van Schaik werkt met de thermostaten van alle cv-ketel merken. Elders op onze website vindt u meer informatie bijvoorbeeld de Remeha iSense.  Vraag gerust eens naar de mogelijkheden voor uw situatie.

Terug naar Verwarming
Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...