Bel ons: 030 - 677 21 06

Energie besparen met Itho Daalderop mechanische ventilatie

Voor het creëren van een gezond binnenklimaat is ventilatie van essentieel belang. Vocht en schimmels krijgen zo immers geen kans om zich in huis te nestelen. Gezien de goede isolatie in de huidige woningbouw is naast natuurlijke ventilatie via open ramen en deuren, ook mechanische ventilatie onmisbaar. Itho Daalderop, al jarenlang een begrip op het gebied van ventilatie, biedt zeer comfortabele, energiezuinige ventilatie-oplossingen. De CVE ECO ventilatiebox is de nieuwste aanwinst in het Itho Daalderop leveringsprogramma. Hij doet zijn werk zeer doeltreffend en fluisterstil en kan al gauw tot 83% energie besparen. Dit komt al snel neer op € 63,- per jaar. Een draadloze, automatische bediening en slimme sensoren verhogen bovendien het comfort, gebruiksgemak en de luchtkwaliteit in huis. 


Energie besparen met mechanische ventilatie
Als een woning is uitgerust met mechanische ventilatie, neemt de luchtvochtigheid in huis af. In vergelijking tot vochtige lucht laat droge lucht zich gemakkelijker opwarmen dus de cv-ketel hoeft minder werk te verrichten om het huis te verwarmen. Dat betekent dus minder stoken met energiebesparing en minder CO2-uitstoot als positief gevolg. 

Vraaggestuurd ventilatiesysteem van Itho Daalderop

De nieuwe Itho Daalderop CVE ECO RFT is een bijzonder efficiënte en energiezuinige ventilatiebox die eenvoudig kan worden uitgebreid met geavanceerde RF-sensoren. Deze sensoren zijn in een handomdraai te plaatsen zodat u bijvoorbeeld de ventilatie in uw badkamer kunt regelen via een draadloze bediening met timerfunctie. Of als u er liever helemaal geen omkijken naar heeft dan is er de geavanceerde vochtsensor die automatisch start met ventileren wanneer de luchtvochtigheid oploopt. Een alerte bewegingssensor voor het toilet zorgt voor extra afzuiging zodra iemand de ruimte binnenkomt. 

Itho Daalderop BaseFlow ventilatiesysteem
Het BaseFlow ventilatiesysteem levert de allerbeste prestaties voor een écht gezond binnenklimaat. Onvoldoende ventileren kan leiden tot een ongezonde CO2-waarde in huis. Itho Daalderop BaseFlow, een slimme combinatie van de CVE ECO RFT ventilatiebox met innovatieve CO2-sensor(en), meet continu de CO2-waarde en zorgt automatisch voor een optimale luchtkwaliteit. Wanneer er overdag niemand aanwezig is schakelt de bediening op basis van de lage CO2-waarde vanzelf naar de spaarstand. Dat betekent opnieuw geld en energie besparen. 

Tot slot.... Itho Daalderop geeft op haar complete leveringsprogramma maar liefst vijf jaar garantie dus naast kwaliteit kiest u ook voor zekerheid. Wilt u meer informatie over mechanische ventilatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of een kijkje te nemen in onderstaande leaflet. Ook worden de voordelen van het CVE ECO systeem uitgelegd in het bijgaande fragment vanRTL4 programma ‘Ons Huis Verdient Het’.


Leaflet BaseFlow ventilatiesysteem


Neem contact met ons op Naar Itho Daalderop CVE 

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...