Bel ons: 030 - 677 21 06

Ventilatiesysteem voor gezond binnenklimaat

Goede ventilatie is belangrijk voor uw gezondheid. Vervuilde lucht versterkt namelijk allergieën en luchtwegproblemen. Met name in moderne woningen wordt er te weinig geventileerd door het gebrek aan kieren en naden. Een (mechanisch) ventilatiesysteem is hiervoor dé oplossing, mits goed geïnstalleerd en onderhouden. 


Soorten ventilatiesystemen
Er zijn verschillende oplossingen op de markt om uw woning goed te ventileren. Daarbij is mechanische ventilatie één van de bekendste systemen. Bij mechanische ventilatie wordt vervuilde lucht voortdurend afgevoerd door een ventilatie-unit. Schone lucht komt binnen via openstaande ventilatieroosters en ramen. 

Balansventilatie zorgt voor zowel de aan- als afvoer van lucht. Vaak wordt het gecombineerd met een warmteterugwin-unit (wtw). Hierdoor kan de warmte uit afvoerlucht worden gebruikt als voorverwarming van verse ventilatielucht. Dat maakt balansventilatie het energiezuinigste ventilatiesysteem.

Tips voor een goed binnenklimaat

  • Zorg voor een constante aanvoer van frisse lucht door raampjes of ventilatieroosters
  • Zet het ventilatiesysteem op de hoogste stand bij het koken en douchen
  • Maak regelmatig de ventilatieroosters schoon
  • Laat elke twee jaar onderhoud plegen aan het ventilatiesysteem
  • Niet roken binnenshuis
  • Verminder vochtproblemen

 

Energie besparen
Ventileren is niet alleen noodzakelijk voor de gezondheid, het zorgt ook voor een aanzienlijke energiebesparing. De buitenlucht is doorgaans een stuk droger dan de lucht binnenshuis. Droge lucht is sneller te verwarmen dan vochtige lucht, waardoor uw cv-ketel minder hard hoeft te stoken om uw woning op een aangename temperatuur te krijgen.

Wilt u meer weten over (mechanische) ventilatie en de mogelijkheden voor uw woning? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op 

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...