Bel ons: 030 - 677 21 06

Waterdruk verhogen met de Grundfos Homebooster UPA pomp

Wanneer de hoeveelheid water uit de kraan of douche te wensen overlaat, is de UPA Homebooster drukverhogingspomp van Grundfos de ideale oplossing. Deze compacte circulatiepomp wordt direct achter de watermeter geplaatst en voelt zich thuis in iedere woning. Wordt er een kraan in huis geopend, dan signaleert de pomp dit en begint te draaien. Hierdoor wordt de waterdruk met maar liefst 0,8 bar verhoogd. Het resultaat: extra comfort in de vorm van een stevige waterstraal.

UPA Homebooster: aanvulling op de combiketel
De UPA Homebooster is met name geschikt voor grachtenpanden, maar ook eengezinswoningen hebben baat bij een drukverhogingspomp. Zo kan het voorkomen dat de combiketel niet de verwachte hoeveelheid tapwater levert, zeker wanneer deze op zolder staat. Door het hoogteverschil is de waterleidingdruk al snel 1 bar lager, terwijl de meeste cv-ketels minimaal 2 bar nodig hebben om goed te functioneren. De circulatiepomp van het gerenommeerde merk Grundfos zorgt in een handomdraai voor de gewenste hoeveelheid tapwater en een constante waterdruk.

Grundfos drukverhogingspomp: meer comfort, minimaal energieverbruik
Het energieverbruik van de pomp is minimaal doordat de zogenoemde flowschakelaar de pomp alleen inschakelt wanneer er water wordt getapt. Daarnaast is de UPA Homebooster uitstekend geschikt voor het verpompen van zoet water en drinkwater zonder chemische toevoegingen. Verder laat de circulatiepomp zich gemakkelijk installeren en is nagenoeg onderhoudsvrij.

Technische gegevens
Capaciteit                  : max. 1,4 m3/h
Opvoerhoogte           : max. 160 m
Mediumtemperatuur  : 70°C
Uitvoering                  : RVS gegoten

Kortom, wenst u meer comfort op het gebied van tapwater? Dan is de UPA Homebooster drukverhogingspomp van Grundfos een uitkomst. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op of download de onderstaande brochure.


Brochure Grundfos UPA Homebooster

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...