Bel ons: 030 - 677 21 06

SpiroVent luchtafscheider van Spirotech: tot 6% besparen

Lucht in de cv-installatie zorgt een fors hoger energieverbruik. Dit is onder andere gebleken uit onderzoek van het TNO. Om de kosten te verlagen is de SpiroVent luchtafscheider van Spirotech dé oplossing. Hiermee is het mogelijk om tot 6% te besparen op de energierekening.

Lucht kost energie

Het water in de cv-installatie bevat luchtbelletjes en lucht verwarmt niet. Hierdoor kan het gebeuren dat de radiator gedeeltelijk koud blijft. De thermostaat wordt hoger gedraaid voor een aangename temperatuur en het systeem blijft langer vragen naar warmte. Het gevolg: een onnodig hoge energierekening. Om de kosten voor verwarming weer terug te dringen is de SpiroVent luchtafscheider van Spirotech het antwoord. Deze haalt lucht continu uit het installatiewater.

Besparen op energie- en onderhoudskosten

Met de luchtafscheiders van Spirotech is het mogelijk om het energieverbruik tot 6% te verlagen. Daarnaast worden roestvorming, slijtage in de pomp, haperende thermostaatkranen en falende expansievaten voorkomen, waardoor de onderhoudskosten afnemen.

Werking SpiroVent luchtafscheider

De SpiroVent luchtafscheiders verzamelen microbellen uit het installatiewater en verzamelen deze boven in de luchtafscheider. Vervolgens verdwijnt de afgescheiden lucht via een automatisch werkend ventiel naar buiten. Zo krijgt het installatiewater alle ruimte om zijn werk te doen. Omdat iedere woning anders is, heeft Spirotech verschillende luchtafscheiders beschikbaar. Het juiste type wordt ondermeer bepaald door het vermogen van de cv-ketel, de stroomsnelheid van leidingen en de waterinhoud van de cv-installatie.

Voordelen luchtafscheider:

- Verwijdert effectief de circulerende lucht- en microbellen

- Verwijdert de ingesloten lucht

- Veel sneller inregelen en niet langer handmatig ontluchten

- Minimale, gelijkblijvende drukval

- Geen onnodige stilstand

- Ruim assortiment in druk, temperaturen en materialen

- Tot 6 procent energiebesparing

- Ketelleven lang garantie

- Voorkomt onnodig lawaai

 

Wilt u meer informatie of een SpiroVent luchtafscheider laten installeren? Neem dan gerust contact met ons op of download de onderstaande brochure.


Download de brochure


Neem contact met ons op Naar Spirotech luchtafscheiders 

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...