Bel ons: 030 - 677 21 06

Radson vloerverwarming: systemen voor behaaglijke warmte

Verwarmingsspecialist Radson biedt op het gebied van vloerverwarming diverse hoogwaardige systemen voor het creëren van een behaaglijk binnenklimaat. Vloerverwarming is populair om meerdere redenen. Allereerst garandeert vloerwarming het meest optimale comfort door de gelijkmatige verdeling van de warmte. Ook bespaart deze onzichtbare verwarmingsbron veel ruimte omdat radiatoren (afhankelijk van de isolatiewaarde van de woning) deels of geheel overbodig zijn. Verder zorgt het voor energiebesparing omdat vloerverwarming bij uitstek geschikt is voor lage-temperatuur-verwarmingssystemen.. Kortom... volop voordelen. Radson levert diverse systemen zodat er voor elke situatie de juiste oplossing voorhanden is.


Radson Rolljet vloerverwarming

Het Rolljet systeem is eenvoudig en snel aan te leggen en gebaseerd op geëxpandeerd polystyreen op rol en clipsen voor de bevestiging van de Diffu-Pex buis. Het originele verankeringsnet zorgt ervoor dat de clipsen met weerhaken de buizen vasthouden. Het voorgedrukte lijnraster plus de mogelijkheid om de clips op elke gewenste plaats op de isolatie aan te brengen, maken het systeem gemakkelijk en flexibel.


Radson Noppjet vloerverwarming

Dit geavanceerde systeem kenmerkt zich door de voorgevormde noppenplaten van geëxpandeerd polystyreen, met een verlegpatroon van 50 mm of een veelvoud hiervan. Via de speciale randstrook worden de Noppjet platen aan elkaar geklikt. Er zijn ook noppen waarmee er onder een hoek van 45° kan worden gemonteerd. De 14 mm buis wordt op de 16 mm hoge nop gedrukt waardoor een optimaal geometrisch verlegpatroon wordt gerealiseerd. Radson Noppjet platen zijn geschikt voor buizen van 14 tot 17 mm.


Radson Clickjet vloerverwarming

De basis van het Clickjet systeem zijn staaldraadmatten in combinatie met speciale buisklemmen. Met plyamide roosterklemmen worden de staaldraadmatten met elkaar verbonden. De buisklemmen kunnen overal bevestigd worden en houden de Diffu-Pex buis op zijn plaats. Tegelijkertijd zorgen ze voor een optimale afstand (10 mm) tussen de draadmat en de vloerisolatie. Na het aanbrengen van de cementvloer (chape) zit zowel de staaldraadmat als de buis geheel in de chape ingebed.


Radson TS 14 vloerverwarming

Het kenmerk van het TS14 systeem zijn de speciaal geprofileerde platen uit geëxpandeerd polystyreen, die zijn voorzien van omega-warmtegeleiders met daarbovenop straalplaten voor een optimale warmtespreiding. De Diffu-Pex buis wordt in de warmtegeleiders geklemd volgens een verlegpatroon van resp. 75, 150 of 225 mm. TS 14 is een zogenaamd droogverlegsysteem omdat de buizen nooit in de cementvloer (chape) komen. Een licht en compact systeem dat bij uitstek geschikt is voor renovatie.


Radson Purjet vloerverwarming

Het Purjet systeem wordt geplaatst wordt op gespoten polyuretaan schuim waardoor het supersnel te plaatsen is. Speciale U-clipsen voor bevestiging van de leidingen zorgen voor 70% meer hechting. Deze U-clips maken het bovendien onmogelijk om schade aan te brengen aan de onderliggende technieken. Een ander belangrijk voordeel is de besparing in opbouwhoogte omdat de egalisatie-cementdekvloer kan worden weggelaten.

Roestvrijstalen verdeler 

Welk systeem u ook kiest, samen met de roestvrijstalen verdeler en thermostaat zorgen zij voor optimaal comfort. Aan de verdeler kunnen er wel 12 afzonderlijke zones worden toegekend waarbij desgewenst de temperatuur ook individueel geregeld kan worden via de bedieningsknoppen bij de verdeler. Voor verdeler en systeem geldt een garantietermijn van 10 jaar en op de  Pexpenta vloerverwarmingsbuizen maar liefst 30 jaar.

Wilt u meer weten over het aanleggen van vloerverwarming, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op 

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...