Bel ons: 030 - 677 21 06

Radson Vido convectoren: altijd een optimaal binnenklimaat

Zowel in de zomer als de winter een aangename temperatuur in huis? Dat is mogelijk met de nieuwe generatie Vido convectoren van Radson. Binnen een mum van tijd zorgt dit slimme verwarmingssysteem tijdens koude winterdagen voor een comfortabele warmte en bij warm weer voor een aangename verkoeling, zónder daarbij energie te verspillen. Kenmerkend voor deze serie is het gestroomlijnde design en het hoge rendement. Hierdoor is de convector een stuk kleiner dan zijn concurrenten, waardoor hij in ieder interieur uitstekend in te passen is. 

Verwarmen en verkoelen inéén
In het slanke design van de Vido convector bevindt zich een warmtewisselaar met een groot oppervlak. Tijdens de winter stroomt hier warm water doorheen, een ingebouwde ventilator zorgt vervolgens voor de verspreiding van de warme lucht. In de zomermaanden werken de convectoren precies omgekeerd: dan wordt de warmtewisselaar gevuld met koud water, zodat er een verfrissende koele lucht de woning ingeblazen wordt. Een investering in een aparte airco is op deze manier niet meer nodig.

Eenvoudig regelbaar
Dankzij automatische programma’s is het klimaat in huis altijd optimaal. Wanneer de kamertemperatuur daalt naar 5℃ of lager, zorgt het systeem voor een snelle opwarming. Andersom geldt hetzelfde: is het 5℃ of meer warmer, dan zal de Vido de ruimte voorzien van verkoeling. Met het digitale LCD-display is het tevens mogelijk om voor ieder vertrek de temperatuur afzonderlijk in te stellen. Ieder lid in het gezin heeft immers andere wensen als het gaat om verwarming dan wel verkoeling. Zo kan de temperatuur in de woonkamer snel verhoogd worden en wanneer een ruimte verlaten is, juist verlaagd worden.

Op-en-top energiebesparing met Radson Vido convectoren
Energie besparen is vandaag de dag een belangrijk thema binnen Nederlandse huishoudens. Daar speelt Radson met de Vido uitstekend op in. Allereerst omdat de watercapaciteit slechts 5 tot 10% bedraagt van die van een conventionele radiator met hetzelfde vermogen. Daarnaast zijn de convectoren ideaal in combinatie met duurzame warmtebronnen en lagetemperatuurverwarming. Het is niet voor niets dat de Vido het ’Clever’-label draagt: dit verwarmingssysteem springt namelijk zuiniger om met energie dan andere vergelijkbare systemen.

Convectoren in verschillende uitvoeringen
De convectoren zijn leverbaar in twee verschillende modellen: een 2-pijpsuitvoering met één warmtewisselaar en 4-pijpsuitvoering met twee warmtewisselaars, één voor verwarmen en één voor verkoelen. Daarnaast kan er gekozen worden uit de lengtes 800, 1000, 1200, 1400 en 1600 mm en een hoogte van 600 mm. Tot slot is de Vido convector standaard uitgevoerd in de kleur RAL 9016 (wit).

Wilt u meer weten over de nieuwe Radson convectoren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook kunt u meer informatie vinden in onderstaande brochure.


Brochure Radson Vido convectoren

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...