Bel ons: 030 - 677 21 06

Nieuwe subsidie voor duurzame energie

Graag zelf een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld? Met de nieuwe investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wordt dit financieel nog aantrekkelijker. Via een subsidieregeling ontvangt u financiële ondersteuning voor het zelf opwekken van duurzame energie. Denk hierbij aan het duurzaam opwarmen van uw woning door middel van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel. U bespaart energie en tegelijkertijd helpt u de Co2-uitstoot te verminderen. De hoogte van deze tegemoetkoming hangt af van uw keuze in het soort product en de bijbehorende energieprestatie. 


Hoogte van de subsidie
Afhankelijk van het apparaat en de energieprestatie ligt het subsidiebedrag gemiddeld tussen de € 500,- en € 7500,-. Onderstaand een indicatie van de subsidie die ontvangen kan worden:

zonneboilers € 500 per apparaat;

warmtepompen € 500 tot € 2.500;

biomassaketels € 80,- per kW vermogen;

pelletkachels € 50,- per kW vermogen.


Hoe werkt de subsidieaanvraag?

  • U koopt een apparaat dat in aanmerking komt voor deze subsidie.
  • U dient vervolgens de aanvraag in, uiterlijk 3 maanden nadat u de koopovereenkomst heeft gesloten.
  • U heeft meer dan 1 apparaat aangeschaft en u wilt voor alle apparaten subsidie aanvragen? Dat mag. Maar u doet 1 subsidieaanvraag per apparaat.
  • De beslissing krijgt u binnen 8 weken na uw aanvraag. De betaling volgt maximaal 1 week na de beslissing.


Voorwaarden subsidie
De subsidieaanvraag wordt alleen in behandeling genomen wanneer het in aanmerking komende apparaat na 1 januari 2016 is aangeschaft en de aanvraag binnen drie maanden na aankoop is ingediend via de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland. Bovendien moet het apparaat uw eigendom, nieuw aangeschaft, betaald, geïnstalleerd en in gebruik genomen zijn.

Benieuwd naar de hoogte van uw subsidie of wilt u een duurzame oplossing laten installeren? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op 

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...