Bel ons: 030 - 677 21 06

Maximale levensduur rookmelder 10 jaar

Voor een veilig gevoel in huis is een goede rookmelder essentieel. Een klein brandje kan immers uitgroeien tot een grote brand met desastreuze gevolgen. Specialist in veiligheidsoplossingen, Chubb Fire & Security, benadrukt echter dat een goede brandveiligheid meer is dan alleen de installatie van een rookmelder, het onderhoud is eveneens van wezenlijk belang. Bovendien is de levensduur van een 230V melder maximaal 10 jaar. Na deze periode is het apparaat gevoeliger voor storingen en teveel vervuild, waardoor de branddetectie onnauwkeurig wordt. Zorg daarom voor een tijdige vervanging en voorkom ongelukken.

Check uw rookmelder
Uit onderzoek van de Brandwondenstichting blijkt dat slechts een kleine meerderheid (55%) van de Nederlandse huishoudens een goedwerkende rookmelder heeft. Het meerendeel van de melders wordt niet goed onderhouden of tijdig vervangen, terwijl een rookmelder de kans op overleving bij brand met 100% vergroot. In 2003 is het nieuwe bouwbesluit ingegaan waarbij het verplicht is om een 230V rookmelder te installeren in nieuwbouwwoningen. In de periode hierna zijn er tussen de 40.000 en 45.000 woningen per jaar opgeleverd, waardoor vele melders nu aan vervanging toe zijn. De leeftijd is eenvoudig na te gaan: de productiedatum staat vermeld op de achterkant van het apparaat. 

Reinigen en testen
Voor de zekerheid van veiligheid is het van belang om eens per kwartaal de batterij te controleren en de werking van het apparaat te testen middels de testknop. Een rookmelder is bovendien gevoelig voor stof. Maak deze daarom regelmatig goed schoon met een stofzuiger en zachte borstel. Daarnaast is het raadzaam om het apparaat goed af te dekken bij verbouwingen of andere werkzaamheden die veel stof veroorzaken.

Chubb Fire & Security heeft voor iedere situatie de juiste rookmelder beschikbaar. Neem voor meer informatie over brandveiligheid geheel vrijblijvend contact met ons op.

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...