Bel ons: 030 - 677 21 06

Grundfos ALPHA2 circulatiepomp cv-installatie: energiezuinigst

‘s Werelds meest energiezuinige circulatiepomp voor cv-installaties en vloerverwarming is de Grundfos ALPHA2. Door de ongeëvenaarde prestaties en beproefde kwaliteit kan het vervangen van een standaard cv-pomp door een Grundfos ALPHA2 al gauw een energiebesparing van maar liefst 10% opleveren.

Pomp voor cv-installatie en vloerverwarming

Wat veel mensen niet weten is dat een circulatiepomp in een huishouden het apparaat is dat de meeste elektriciteit verbruikt. Hij draait immers 24 uur per dag, 7 dagen per week en het hele jaar door. Met de ALPHA2 brengt Grundfos daar verandering in. Deze past zich namelijk automatisch aan de variërende behoefte in huis aan waardoor het elektriciteitsverbruik tot maar liefst 87% wordt gereduceerd. 

 

Terugverdientijd ALPHA2 circulatiepomp

Innovatieve technologie zorgt ervoor dat de Grundfos ALPHA2 zijn uitgangsvermogen automatisch kan aanpassen tot slechts 4W. Een groot verschil ten opzichte van oudere, standaard pompen waar dit tussen de 60W en 100W ligt. Doorgerekend betekent dit een jaarverbruik van slechts 44 kWh versus 350 kWh bij doorsnee pompen. Als u de 44 kWh vermenigvuldigt met uw energieprijs en de uitkomst vervolgens vergelijkt met uw huidige kosten, dan kunt u de terugverdientijd berekenen. Gemiddeld ligt deze tussen de twee en drie jaar. 

 

Intelligente AUTOADAPT functie

Als de ALPHA2 circulatiepomp is geïnstalleerd start de slimme AUTOADAPT functie automatisch met het analyseren van het systeem om de optimale proportionele-druk-curve van de pomp te vinden. Dit proces zorgt ervoor dat de cv-pomp altijd met de meest optimale instelling draait. Ofwel het ultieme comfortniveau met het laagst mogelijke energieverbruik. 

 

De voordelen van de Grundfos ALPHA2 cv-pomp

• Officieel gecertificeerd als circulatiepomp met laagste EEI (Energie Efficiëntie Index) door TUV Sud
• Compact formaat dus overal te plaatsen
• Zelfontluchtend
• Toonaangevend rendement (EEI ≤ 0,15)
• Geavanceerde debietbeter voor inregelen en troubleshooten
• Standaard uitgerust met isolatiemantels
• Eenvoudig aan te sluiten door innovatieve stekker
• Optimaal comfort en rendement door AUTOADAPT functie
• Unieke, intuïtieve one-touch bediening
• RVS-uitvoering voor recirculatie van huishoudelijk water en veeleisende verwarmingssystemen

 

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...