Bel ons: 030 - 677 21 06

Energielabel woningen verplicht per 1 januari 2015

Per 1 januari 2015 is een energielabel verplicht bij de verkoop of verhuur en oplevering van woningen. Wanneer er geen energielabel wordt overhandigd, riskeert de woningeigenaar een boete die kan oplopen tot 405 euro. Woningeigenaren zonder energielabel krijgen begin 2015 een voorlopig energielabel toegestuurd op basis van gegevens uit het Kadaster.

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is en laat zien welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De klasse loopt van A (weinig besparingsmogelijkheden) tot G (veel besparingmogelijkheden). Een groen energielabel kan gunstig zijn voor uw uiteindelijke verhuur- of verkoopprijs en kan de verhuur of verkoop ook versnellen.

Definitief energielabel regelen

Via energielabelvoorwoningen.nl van de Rijksoverheid kan het voorlopige energielabel definitief worden gemaakt. Na in te loggen met DigiD kan de woningeigenaar de vooraf ingevulde gegevens controleren en wijzigen. Het gaat bijvoorbeeld om informatie over de cv-ketel, isolatie en het glas in de woning. Voor bepaalde gegevens zijn bewijsstukken nodig, zoals een foto van de verwarmingsketel. Eenmaal ingediend, worden de gegevens gecontroleerd door een onafhankelijk erkend deskundige. Na akkoord ontvangt de woningeigenaar een definitief energielabel en is 10 jaar na uitgifte geldig.

Energiebesparende maatregelen

Wij helpen u graag met het groener maken van uw voorlopige energielabel. Denk hierbij aan de toepassing van een zuinige HR 107 combiketel, zonnepanelen, zonneboiler, warmteterugwinning of dak- en muurisolatie. Bovendien geldt tot 1 juli 2015 het voordelige 6% btw-tarief, waardoor het investeren in energiebesparende maatregelen extra aantrekkelijk is.

Kortom, heeft u het voorlopige energielabel ontvangen en wilt u uw woning energiezuiniger maken? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek over energiebesparende maatregelen. Meer informatie over het energielabel vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Neem contact met ons op 

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...