Bel ons: 030 - 677 21 06

Energie besparen met de Spirotech SpiroTrap MB3 vuilafscheider

Energiebesparing wordt een steeds belangrijker thema in de installatiesector. Zo moet nu iedere cv-ketel of warmtepomp zijn voorzien van een energiezuinige pomp. Pompfabrikanten hebben daarvoor nieuwe modellen ontwikkeld die aanmerkelijk minder stroom verbruiken, tot zelfs 75%! Ook producenten van andere componenten, zoals ketels, thermostatische ventielen, warmtewisselaars en driewegkleppen leggen zich steeds meer toe op efficiëntie en besparing. Dankzij deze ontwikkeling worden leidingdiameters, doorlaten en ventielopeningen kleiner en zijn pompen voorzien van vernuftige technologieën en permanentmagneetmotoren. Hierdoor neemt de gevoeligheid voor vuil in het installatiewater toe. Dit zorgt niet alleen voor hogere energiekosten, maar ook de kans op storingen wordt vergroot. Spirotech levert met de SpiroTrap MB3 vuilafscheider een krachtige oplossing om corrosie- en vuildeeltjes uit het installatiewater te verwijderen.

Energie besparen met schoon installatiewater

Vuildeeltjes in het installatiewater kunnen zich ophopen op diverse plaatsen in het systeem. Vuil en magnetische ijzerdeeltjes maken leidingen nog nauwer en klonteren samen in warmtewisselaars. Dit zorgt voor een hoger gasverbruik door de verstoorde warmte-afgifte en een hoger stroomverbruik van de pomp, omdat deze meer moeite moet doen om het water rond te pompen. De SpiroTrap MB3 haalt ieder vuildeeltje uit het cv-water en kan zorgen voor een energiebesparing tot maar liefst 7%. Ook het comfort wordt verhoogd door de optimale warmte-overdracht.

 

Magnetiet

De grootste boosdoeners in het installatiewater zijn magnetietdeeltjes. Deze deeltjes zijn voor het menselijk oog niet zichtbaar, maar veroorzaken wel veel problemen. Magnetiet hecht zich op plaatsen waar zich een magnetisch veld bevindt, zoals in ventielen, warmtewisselaars, pompen en warmtemeters. Het gevolg: verminderde prestaties en hogere kosten.  

 

Spirotech vuilafscheider met magneet

Om de kwaliteit, betrouwbaarheid en het rendement van de installatie te waarborgen, is de behandeling van het installatiewater essentieel. De SpiroTrap MB3 vuilafscheider is uitgerust met een unieke magneettechnologie en haalt vuil en corrosie met gemak uit het installatiewater. De vuilafscheider van Spirotech is eenvoudig te installeren in zowel nieuwe als bestaande verwarmingsinstallaties. Uniek aan de SpiroTrap MB3 is dat het afgevangen vuil in een handomdraai kan worden verwijderd terwijl de installatie in gebruik is.

 

De voordelen van de SpiroTrap MB3 magnetische vuilafscheider

• Energiebesparing tot wel 7% mogelijk
• Terugverdientijd 2-4 jaar
• Aanbevolen door alle cv-ketelfabrikanten en Vereniging Eigen Huis
• Geen onnodige storingen aan cv-ketel of installatie
• Bescherming van de pomp en andere onderdelen
• Altijd schoon cv-water
• 20 jaar garantie

 

Voor meer informatie over de SpiroTrap MB3 vuilafscheider of andere producten van Spirotech, kunt u gerust contact met ons opnemen.

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...