Bel ons: 030 - 677 21 06

Ecolution® ventilatiewarmtepomp: doorbraak in energiebesparing

Energie besparen in huis is een thema dat in de huidige tijd niet meer is weg te denken. Met de innovatieve Ecolution®ventilatiewarmtepomp levert ook Inventum een belangrijke bijdrage op het gebied van duurzaamheid. De Ecolution®Combi 50 en Solo zorgen voor een doorbraak in energiebesparing door winst uit ventilatielucht. In bestaande eengezinswoningen en appartementen leidt dit al snel tot een energiesprong van maar liefst twee labels.

Vervang ventilatiebox door ventilatiewarmtepomp

Veel woningen zijn uitgevoerd met natuurlijke luchttoevoer via roosters in ramen en gevels. Een mechanische ventilatiebox zorgt via de ronde afzuigventielen in keuken, toilet en badkamer voor de afzuiging van de vervuilde, vochtige lucht. Helaas gaat bij het afvoeren van ‘vuile’ ventilatielucht vaak nog teveel kostbare warmte (energie) verloren. Inventum biedt met deze Ecolution®ventilatiewarmtepomp dé oplossing.

Inventum Ecolution® warmtepomp

De Ecolution® ventilatiewarmtepomp vervangt de ventilatiebox en vormt samen met de cv-ketel een hybride installatie voor de opwekking van warmte en eventueel warm tapwater. Via de warmtepomp wordt er warmte teruggewonnen uit de ventilatielucht. Vervolgens wordt deze opgewaardeerd tot maximaal 50º C en weer afgestaan aan het verwarmingssysteem of het warme water. Met een flinke energiebesparing tot gevolg dus goed voor milieu en portemonnee.

Meer weten over energie besparen via een warmtepomp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook kunt u meer informatie vinden in onderstaande brochure.


Brochure Inventum Ecolution®

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...