Bel ons: 030 - 677 21 06

10 jaar onbezorgde branddetectie met Kidde 10Y29 rookmelder

De 10Y29 optische rookmelder van het bekende merk Kidde, onderdeel van Chubb Fire & Security, is eencompacte brandmelder van hoge kwaliteit. De melder gaat dankzij de ingebouwde lithium batterij gegarandeerd 10 jaar mee. Oftewel een decennium lang zorgeloos vertrouwen op veilige branddetectie.

Bij het kopen van een rookmelder is levensduur erg belangrijk. De garantie van 10 jaar op de melder en de lithium batterij zorgen er dan ook voor dat de Kidde 10Y29 brandmelder een gewild product is. Herhaaldelijk batterijen moeten vervangen behoort met deze melder tot de verleden tijd.

Geluidssignaal levensduur brandmelder

Om u erop te attenderen dat het einde van de levensduur van de Kidde rookmelder 10Y29 nadert, geeft de unit 60 dagen voor het einde een signaal via een LED-lampje dat gaat knipperen. Daarnaast geeft de melder de laatste 30 dagen een kort geluidssignaal om de aandacht te vergroten.

EN14604 norm

De melder voldoet sinds 2014 naast de EN14604 norm ook aan de Duitse VdS Q2 richtlijn. Sinds 9 januari 2015 is de rookmelder gecertificeerd voor het Belgische BOSEC (Belgian Organisation for Security Certification). In Duitsland en België is het gebruik van een rookmelder verplicht in alle soorten woonhuizen. Belangrijk is hierbij de nieuwe Q2 richtlijn met eisen die verder gaan dan de EN14604 norm. De 10Y29 optische rookmelder van Kidde is volgens deze nieuwe richtlijn extra getest op levensduur, voorkoming van corrosie, bescherming van de optische kamer en de invloed van magnetische spanning.

Eigenschappen Kidde 10Y29 rookmelder

De eigenschappen van de 10Y29 optische rookmelder op een rij:

- 10 Jaar garantie op melder en lithium batterij
- Automatische inschakeling na montage
- Testknop met lage geluidssterkte (low-noise testing) en pauzefunctie
- Optische detectiekamer voorzien van insectengaas
- Vroegtijdige signalering van lage accucapaciteit
- Stroom- en alarmindicatie via LED-lampje
- Luid alarmsignaal van 85 dB
- Simpele montage
- Standaard montagemateriaal (schroeven/pluggen) bijgesloten, kleefpad optioneel verkrijgbaar

- De rookmelder is verkrijgbaar in de kleur wit


Wilt u meer weten over de installatie of levering van de 10Y29 optische rookmelder van Kidde, onderdeel van Chubb Fire & Security? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze installateur vertelt u er graag meer over.Neem contact met ons op Bekijk de Kidde rookmelders 

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...