Bel ons: 030 - 677 21 06

Nieuws

Aanvullende energiebesparende maatregelen SEEH eigenaar én bewoner

Van Schaik Verwarming | Aanvullende energiebesparende maatregelen SEEH eigenaar én bewoner
26-11-2019

Bent u eigenaar én bewoner van uw woning? Dan kunt u gebruikmaken van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). U kunt subsidie krijgen als u 2 of meer energiebesparende (isolatie)maatregelen heeft laten uitvoeren. Daarnaast kunt u subsidie aanvragen voor één of meer aanvullende maatregelen. Hieronder leest u welke maatregelen dat zijn.

Isolerende deuren

U vervangt de voor- en achterdeur in de bestaande thermische schil door een isolerende deur. De maximale U-waarde van de deur is 1,5. Het subsidiebedrag hiervoor bedraagt € 80 per m2.

Energiezuinig ventilatiesysteem

U legt voor het eerst een energiezuinig ventilatiesysteem aan. Voor de subsidie komen 2 ventilatiesystemen in aanmerking:

Energiezuinige systemen Wtw-rendement Subsidiebedrag
CO2-gestuurd ventilatiesysteem n.v.t. 20% van de kosten met een maximum van € 800
Balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (wtw) 90% 20% van de kosten met een maximum van € 800

Waterzijdig inregelen verwarmingssysteem

Als uw verwarmingssysteem niet optimaal is afgesteld op uw woonsituatie, behaalt u minder rendement. Door het systeem waterzijdig in te regelen zorgt de monteur ervoor dat het warme water op een goede manier over uw verwarmingssysteem wordt verdeeld. Het subsidiebedrag hiervoor bedraagt € 60.

Energiedisplay of slimme thermostaat

Meer inzicht in uw energieverbruik zorgt dat u zuinige keuzes kunt maken. Om dit inzicht te krijgen kunt u kiezen voor: 

  • een energiedisplay die verbonden is met een slimme meter. Hiermee krijgt u inzicht in het gehele actuele energieverbruik in uw woning;
  • een thermostaat die het energieverbruik binnen uw woning afstemt op uw leefgedrag en die via een energiemanagementsysteem inzicht geeft in het gehele actuele energieverbruik in uw woning;
  • een thermostaat waarmee u de temperatuur van de afzonderlijke ruimtes in uw woning kunt regelen.

Het subsidiebedrag voor deze maatregel bedraagt € 100. Lees meer over de voorwaarden en producten die in aanmerking komen.

Schat van te voren uw subsidie in met deze speciale rekentool.

Bron: RVO (website)


Laatste nieuwsberichten:

Over van Schaik
Over van Schaik

Met meer dan 40 jaar ervaring is Van Schaik Verwarming uit De Meern dé specialist op het gebied van centrale verwarming, badkamers, ventilatie en duurzame oplossingen. 

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...