Bel ons: 030 - 677 21 06

Itho Daalderop zonneboiler: duurzame energiebesparing

Royaal warm water in huis en tegelijkertijd zuinig omgaan met het milieu. Het kan met een zonneboiler van Itho Daalderop. Het gerenommeerde merk excelleert met haar zonneboilers in duurzaam energie besparen. Op jaarbasis kan dit een besparing van maar liefst 60% opleveren op het energieverbruik voor warm water. Bovendien resulteert het ook in een flinke reductie van de CO2 uitstoot. Het investeren in een zonneboiler is dus zowel vanuit het oogpunt van financiën als milieu een slimme zet.


Duurzaam energie besparen met zonneboiler
Op het gebied van zonneboilers biedt Itho Daalderop voor iedere situatie een passende, duurzame en comfortabele oplossing. Zo is er het Solior plug-and-play systeem; een boiler en zonnecollector inéén, die in zijn geheel op een plat dak wordt geplaatst. Ook zijn er de zogenaamde terugloopsystemen die bestaan uit meerdere componenten: een voorraadvat met losse terugloopunit voor installatie binnen die wordt aangesloten op één of meerdere zonnecollectoren op het dak. Zowel de Solior zonneboiler als het terugloopsysteem worden aangesloten op de cv-ketel. Mocht er op een dag weinig zonlicht zijn, dan springt de cv-ketel automatisch bij voor de verwarming van het water.

Werking Itho Daalderop terugloopsysteem met voorverwarmer
Het proces begint op het dak, waar een of meerdere zonnecollectoren netjes tússen de pannen liggen. Itho Daalderop heeft gekozen voor speciaal Solarglas waardoor het opgevangen zonlicht uiterst effectief wordt omgezet in bruikbare warmte. Deze gratis zonne-energie verhoogt de temperatuur in het collectorcircuit, dat via de collector-unit zijn warmte overdraagt aan het zonneboilervat. Bijvoorbeeld de LB90, een vat van 90 liter dat functioneert als buffer en voorverwarmer voor het water waarmee u doucht of uw bad vult. Bij vraag naar warm tapwater stroomt het voorverwarmde water uit de zonneboiler via de cv-ketel naar het tappunt. Zodoende bent u altijd verzekerd van warm water, want zo nodig zorgt de cv-ketel voor naverwarming tot de vereiste temperatuur. Itho Daalderop heeft ook grotere boilervaten in het assortiment.
 
Voordelen Itho Daalderop zonneboiler met zonnecollectoren
Het belangrijkste voordeel van een zonneboiler is de forse energiebesparing op de bereiding van warm water. Bij een terugloopsysteem kan dit oplopen tot wel 60%. Dankzij de losse terugloopunit biedt dit systeem daarnaast veel plaatsingsvrijheid. Een ander pluspunt is dat Itho Daalderop geen glycol toevoegt aan het water in de zonnecollectoren. Dit verhoogt het rendement, voorkomt oververhitting en beperkt het onderhoud van het systeem tot een minimum. Glycol verversen is immers niet meer nodig. Overigens hoeft u ook niet bang te zijn voor bevriezing van het systeem: de zonnecollectoren lopen namelijk leeg zodra het systeem afschakelt. Dit gebeurt automatisch bij onvoldoende zonlicht of wanneer de zonneboiler volledig is opgewarmd. Tenslotte maken de handzame verpakking, de eenvoudige installatie en de vijf jaar garantietermijn het Itho Daalderop zonneboilersysteem een doordachte en verantwoorde keuze.
 

Wilt u meer weten over het installeren van een Itho Daalderop zonneboiler of zonnecolletoren, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook het fragment uit RTL 4 programma ' Ons huis verdient het'  laat meer zien over deze duurzame oplossing. U hoeft overigens niet te wachten met energie besparen tot uw cv-ketel aan vervanging toe is: de zonneboilers van Itho Daalderop zijn geschikt voor elk type cv-ketel of naverwarming dat is voorzien van een NZ-keur.


Brochure Itho Daalderop zonnboilers en zonnecollectoren


Neem contact met ons op Naar Itho Daalderop zonneboilers 

Collega gezocht!
Collega gezocht!

Doordat wij constant groeien zijn wij op korte termijn op zoek naar een Leerling Installatiemonteur (m/v)! Klik hieronder voor meer informatie.

CV ketel installatie
CV ketel installatie

Van Schaik uit De Meern is breed inzetbaar op het gebied van centrale verwarming. Wij zijn dé specialist in uw regio als het gaat om de installatie van uw cv...

CV ketel onderhoud
CV ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud worden veel storingen en onnodig brandstofgebruik voorkomen. Bovendien gaat de verwarmingsketel langer mee...